Engineering Amaliaviaduct

Engineering

 

Ten behoeve van de uitvoering van een project, moet het DO verder uitgewerkt worden naar een uitvoeringsontwerp. In deze fase vindt de engineering plaats, waarbij we een ontwerp verder uitwerken op basis van leveranciersinformatie, fasering en planning. Ons doel is om hierbij zodanig te engineeren, dat de werkzaamheden in zo min mogelijk stappen met zo min mogelijk overlast en uiteraard met de minste kosten gebouwd kan worden. In deze fase gaan wij dan ook het gesprek aan met de uitvoerders om hun werkmethode zo goed mogelijk te kunnen faciliteren.

Ons werk houdt echter niet op zodra de bouw buiten begonnen is. Wij zijn dan nog op de bouwplaats aanwezig om te ondersteunen bij het opstellen van werk- en keuringsplannen, verwerken van wijzigingen en het uitvoeren van keuringen en keuringsregistraties. Bij Design & Construct-projecten  is het niet alleen van belang om de uitvoeringskennis in het ontwerp in te brengen maar zeker ook om de ontwerpkennis bij de uitvoering in te brengen.

Nadat het werk gerealiseerd is moet ook het opleverdossier gemaakt worden. Hierbij helpen we onze opdrachtgevers met het verwerken van alle benodigde informatie op de As Built-documenten en het BIM-model.