Ontwerp Rotonde Waterland

Ontwerp

Bij elk project, groot of klein, is het ontwerp de eerste stap om gedachtes om te vormen in een tastbaar iets. InStrada heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van haar klanten in het bouwproces, waarbij wij vanaf de initiatiefase tot en met oplevering onze kennis en ervaring inbrengen. 

Wij maken het ontwerp in twee fases van een project. In een voorontwerp (VO) brengen wij de gedachtes over naar werkelijkheid middels tekeningen en ontwerpbeschrijvingen, waarin verschillende varianten tegen elkaar afgewogen worden. Na de keuze voor een voorkeursvariant werken wij deze verder uit naar een definitief ontwerp (DO), waarin materiaalgebruik, vorm en afmetingen worden vastgelegd. Het DO vormt de basis voor de contractuitwerking (RAW-bestek of D&C-contract) en vergunningaanvragen.

Overigens worden deze stappen (VO en DO) ook vaak doorlopen als we een aannemer helpen bij een tender, waarbij een inschrijvingsontwerp gemaakt moet worden. Tevens bieden we in de tenderfase ondersteuning bij het optimaliseren van het ontwerp, bedenken van slimme uitvoeringsmethodes en faseringen. Ook leveren we met onze visual engineers beeldmateriaal ter ondersteuning en verduidelijking van de plannen.

Ten behoeve van de uitvoering wordt een uitvoeringsontwerp (UO) gemaakt. Deze werkzaamheden vatten wij onder Engineering en worden daar verder beschreven.